LANDMARK

THE BUILDING

180,000 sq ft of Grade A offices
available Summer 2019.

WELCOME TO LANDMARK

Landmark is located by St Peter’s Square, Manchester’s premier business district. It offers approximately 180,000 sq ft of exceptional office space over fourteen floors, completing in summer 2019. World-renowned architects Squire & Partners’ timeless design appeals to the modern worker, from highly efficient floor plates, strong digital connectivity with WiredScore Platinum Certification, to an eleventh-floor terrace. Situated in the heart of Manchester’s central business district, this unique offering enables occupiers to connect with the city, the country and the world.

CGI – Landmark exterior

CGI – Landmark exterior

CGI – The reception

CGI – The reception

MAKING AN
ENTRANCE

Landmark is a building with presence. Its scale and vision make a bold statement in Manchester City Centre. Occupiers approach our grand 90 ft (27m) glazed frontage from Oxford Street and step into the vast, light-filled, double-height reception. Our bold entrance ensures a professional and impressive environment is provided for occupiers, associates and clients: it has been designed with taste and vision in mind. Stylish consideration begins at our reception and colours Landmark’s every last detail.

Space that works
for you

As well as maximum efficiency, our flexible, virtually column free space with excellent natural light offers the vision and opportunity to adapt to the unique requirements of each business. Additionally, from the seating in reception and the availability of communal wifi, to the ability to install private stairs between floors to create an extended community, Landmark encourages interaction – with colleagues, associates and clients. Its ethos is founded on connection.

CGI – Reception CGI – Office floor CGI – Lift lobby

SCHEDULE OF AREAS

Level sq ft sq m
Level 13 13,143 1,221
Level 12 13,143 1,221
Level 11 13,143 1,221
Level 10 13,896 1,291
Level 9 13,896 1,291
Level 8 13,918 1,293
Level 7 13,918 1,293
Level 6 13,961 1,297
Level 5 13,961 1,297
Level 4 13,961 1,297
Level 3 14,004 1,301
Level 2 14,004 1,301
Level 1 10,807 1,004
Ground 3,821 355
Total 179,572 16,683
Basement 1 30 67 8 1
Basement 2 20 6
The Building

Space plan: Creative

(1:8 sq m / 1:90 sq ft Indicative layout) download plans

Creative plan

Typical floor plan

Plans for indicative purposes only, not to scale.

Space plan: Open Plan

(1:8 sq m / 1:90 sq ft Indicative layout) download plans

Space plan

Typical floor plan

Plans for indicative purposes only, not to scale.

LEVEL 12-13

13,143 sq ft (1,221 sq m) download plans

LEVEL 12

LEVEL 11

13,143 sq ft (1,221 sq m) (1,301 sq m) download plans

LEVEL 11

LEVEL 2–10

13,896 sq ft (1,291 sq m) – 14,004 sq ft (1,301 sq m) download plans

LEVEL 2–10

LEVEL 1

10,087 sq ft (1,004 sq m) download plans

LEVEL 1

Ground floor

4,245 sq ft (394 sq m) download plans

Ground floor

Basement 1

Car park download plans

Basement 1

Basement 2

Car park download plans

Basement 2
  • Office space
  • Passenger lifts
  • Access areas
  • Reception
  • Core areas
  • Car park

LIVING THE MODERN
WORKSTYLE

The design of Landmark has been deliberately influenced by the attitudinal shift in respect to work-life balance. Companies all over the world are acknowledging the fact that well-being has a direct influence on productivity. Key features within our building take cues from this new thinking, encouraging a healthy and agile workstyle.

Details

  • Island site with natural light from all elevations
  • Double height reception with 90 ft (27m) frontage onto Oxford Street
  • 1:8 sq m office occupational density
  • Flexible floor plates with ability to create private stairs between floors
  • Terrace on eleventh floor
  • VRF air conditioning
  • Dedicated risers and external plant space for tenant fit-out
  • 6 x 24 passenger lifts with destination control
  • Raised floors
  • Metal tile suspended ceilings
  • LED lighting with automatic sensors
  • Clear floor-to-ceiling heights of 2.8m
  • 67 secure bicycle spaces
  • 50 basement car parking spaces and 6 motorcycle spaces
  • Car parking ratio 1:3,600 sq ft
  • DDA compliant
  • 8 showers and changing room facilities, plus locker room
  • Designed in accordance with BCO 2014
  • Communal WiFi

ENVIRONMENTAL CHARACTERISTICS

  • BREEAM Excellent
    rating to be achieved
  • EPC Rating
    of ‘A’ targeted
  • WiredScore
    WiredScore
    Platinum Certification
  • Electric car charging points
  • Photovoltaic panels generating
    on-site electricity
  • LG7 compliant LED lighting
    with automatic sensors
  • Storage for
    recyclable materials
  • All timber sourced
    from Forest Stewardship
    Council compliant suppliers
  • High performance glazing
    minimising solar gains
  • Efficient mechanical, electrical
    and public health engineering
  • Building Management
    System (BMS)
  • Sensor taps

Our preparation for the future isn’t limited to how we see business. We ensure Landmark is run as efficiently as possible in every aspect, helping to build a greener future for everyone.

CGI – Landmark Manchester, Exterior CGI – Landmark Manchester, Exterior CGI – Landmark Manchester, Exterior CGI – Reception CGI – Reception CGI – Lift lobby CGI – Office floor CGI – Office floor CGI – Terrace CGI – WC CGI – Landmark Manchester, Exterior